Posts by henk

    No thats not how MA works (how you’re thinking).


    You should think of the Cue Delay time as a ‘generic’ delay that’s used if nothing else is specified.
    Adding Delay to the individual fixture parameter overrides the generic cue delay value.
    Its one or the other, not cumulative.

    Ah thanks!


    But here is another one for you.

    Preset 1: Dimmer 100, fade 0.5, delay 0 thru 1

    Preset 2: Dimmer 0, fade 0.5, delay 0 thru 1


    When I select my fixturens and press preset 1, they are fading up as expected, but when I then press preset 2 they are all shut down immidiately with 0 fade and 0 delay.


    When I store them in a sequence with preset 1 in cue 1 and preset 2 in cue 2 they are working as expected.


    Why are the fade and delay times not included when i select my fixtures and then preset 1 and after that preset 2? It would be handy to not having to store them into sequences just to have a look at preset 2.

    Hi!


    I select a group of fixtures and create a dimmer preset with value 100 and a delay time 1.

    If i then use this preset to create a Cue in a sequence and add a delay 1 to that cue, the total delay time should be 2 before the dimmer turns on? But it doesn't, the delay time on the cue in the sequence is ignored.


    Is this working as intended?

    Version 1.3.1.3


    Store a preset

    Swipe to 'Edit Options'

    Choose a previously stored Scribble

    Assign a Name


    Now what happens is that the scribble is replaced with the last used scribble. It its the first scribble you use then it will be cleared. If you give the preset a name first and a scribble second the everything is ok.


    Can anyone confirm whats happening?

    Why do You want to store two Cues in one Cue?

    Shouldn't the second 'cue 1' better be cue 2? I think there is no reason in Your example why You shouldn't create a second cue (with tracking). I think Your problem is depending on that. because Cue 1 will start at the same time even if there are parts, so it's trying to Dim at 100% and going to 0 after two seconds at the same time. When I am a lighting desk I would go on strike if somebody wants me to do that two things in one step! ;) - even if there is a separation because of the delay.


    I wanted to accomplish this. It was pretty easy now with "Allow Duplicates". The problem with your solution is that I cant start que 2 before que 1 is finnished if I have understood things right. This way I can. It's easy to accomplish this with a Phaser but it keeps going around. I want it to stop after the third step.


    External Content youtu.be
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Hi, I have a question.


    Consider the following


    Cue 1 part 0, Dimmer 100, fade 0, delay 0

    Cue 1 part 2, change position, fade 0, delay 2


    The fixtures will light up, the after 2 seconds move to another position, fine.


    Now consider this:

    Cue 1 part 0, Dimmer 100, fade 0, delay 0

    Cue 1 part 2, Dimmer 0, fade 0, delay 2


    Why doesn't this work? I thought the fixtures will light up for two seconds, then turn off, but the don't.


    Thanks!

    Hi


    Im trying to connect my computer to a GrandMA3 Compact console. I'm getting to the step where a green bar apperas that sais "Show data negotiation" on my computer, and on the console there are two green bars, "Show data negotiation" and "waiting for onPC". But I cant get past this step. Both systems hang up here and the only way to resolve it is to disconnect my PC from the network. I have disabled all firewalls and tried two different routers/Networks with the exatct same result. I also switched my PC for a Mac with no luck. What might be wrong?

    Hi There!


    Two quick and probably very simple questions. I can't store a phaser in a cue part, the phaser doesnt start, why is that? What are parts actually there for?

    If I store a phaser in a que, for example moving lighst that makes a circle or something, what is the best way to stop the phaser in the next cue so the fixture stop moving?


    Thanks!

    I still dont understand. I made another video that shows more exactly what I do. Im sorry for the bad quality :)

    I very much appreciate the help! Which step am I doing wrong?


    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.

    Hi all!


    I'm trying to create a "Fly out" effect as described in this video at 9:00 (

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.
    ) but I'm running into problems. I'm using a grandMA3 compact with software version 1.202.


    The first problem is that in the phaser windows 1D wiew, the little dot that is moving is only moving up and down on the Y-axis. Not on both Y and X axis as they are in the video at 9:37. I don't understand why.


    Second problem is that when I set the transision on the dimmer, as in 9:57, the lamp on and lamp off is no longer in sync with the steps. If the fixtures happen to be in between step 1 & 2 when I hit Please that is where the lamp on executes and lamp off will execut when the fixture is on its way back, between 2 & 1.


    I made a small video to visualize the problem, you can watch it here:

    External Content www.youtube.com
    Content embedded from external sources will not be displayed without your consent.
    Through the activation of external content, you agree that personal data may be transferred to third party platforms. We have provided more information on this in our privacy policy.


    I'm following the exact same steps as in the first video I linked, yet the result is different.


    Any thoughts on whats happening?