Maybe a Bug in Art-Net setup pop up V 1.0.0.3

BECOME PART OF THE COMMUNITY - Sign up here
  • Hi i don´t know if really its a bug or it have any reason. when I set up the art net parameters the output don't work while I don t turn on "setup Mode" then it works with this button on or off. on help menu I don t find the reason in network menu.


    Thanks

  • to my understanding the "Setup Mode" is a "BlindEdit Mode"


    with the "Setup Mode" enabled, you can make (multiple) changes to your Network DMX-configuration, which doesn't affect network output until you switch off the "Setup Mode" again.


    This enables you to change configuration without transmitting unwanted network DMX while you change properties.


    e.g you are sending Artnet to Net 1 Universe 2, and you want to change it to Net 2 Universe 3.


    Enable "Setup mode"

    Change Net from 1 to 2

    Change Universe from 2 to 3

    Disable "Setup mode"


    without setup mode you would have transmitted on Net 2 Universe 2 for a brief moment.


    Further toggling of the Setup mode would not affect output (unless you make changes while it is enabled)

  • to my understanding the "Setup Mode" is a "BlindEdit Mode"


    with the "Setup Mode" enabled, you can make (multiple) changes to your Network DMX-configuration, which doesn't affect network output until you switch off the "Setup Mode" again.

    Andreas, if I recall, Setup Mode is supposed to disable all DMX Output from the chosen protocol, but would still allow configuration messages. So that, for example, you could enable Setup for Art-Net and use Art-Poll and such to configure Art-Net4 nodes but use sACN for DMX output.